awdawdaw
maver: Rozwiąż równanie
log4log2log3(2x−1)= 1/2
22 lut 18:10
maver:
22 lut 18:26
maver: ktoś potrafi mi pomoc ?
22 lut 18:42
Tragos: D: 2x − 1 > 0
2x > 1
| | 1 | |
log4log2log3(2x − 1) = |
| |
| | 2 | |
| | 1 | |
log4log2log3(2x − 1) = |
| log44 |
| | 2 | |
log
4log
2log
3(2x − 1) = log
42
log
2log
3(2x − 1) = 2
log
2log
3(2x − 1) = 2log
22
log
2log
3(2x − 1) = log
24
log
3(2x − 1) = 4
3
4 = 2x − 1
81 = 2x − 1
82 = 2x
x = 41
22 lut 18:47
Tragos: w dziedzinie trzeba jeszcze
log3(2x − 1) > 0
log2log3(2x − 1) > 0
22 lut 18:48
maver: przed momentem wlasnie sam to zrobilem

ale mam problem z log
4−x2 16 =2
tam jest x
2(kwadrat jest w podstawie), tylko nie potrafie tego napisac
22 lut 18:52
maver:
22 lut 19:12
maver:
22 lut 19:28