matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji
xxXXxx:
wyznacz dziedzine funkcji
4x
a) f(x) =
|x| − 6
b) f(x) =
√
|x| − 5
22 lut 15:08
Artur z miasta Neptuna:
a) |x| − 6 ≠ 0 ⇔ |x| ≠ 6 ⇔ x ≠ −6 ⋀ x ≠ 6 czyli D = R/{−6;6} drugi sam zrób
22 lut 15:13