łoki: podać przykład szkicu wykresu wielomianu napisanego w postaci iloczynu funkcji liniowych oraz
funkcji kwadratowych nierozkładalnych (wskazać tę funkcje w podanym przez siebie przykładzie)
22 lut 14:45
Artur z miasta Neptuna:

czy chodzi Ci o coś takiego

f(x) = (x−1)(x+1)
czy to ma być iloczyn zarówno funkcji liniowych jak i wielomianu nierozkładalnego ?
22 lut 14:54
łoki: 1)tak
2)1 taki 2 taki
22 lut 15:02
Artur z miasta Neptuna:
no to rysujesz:
y = x3−1 .... czyli y= (x−1)(x2+x+1)
wysunek −−− tak jak y=x3 tylko 'przesuwasz wykres o 1 w DÓŁ'
22 lut 15:16