matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
łoki:
podać przykład wielomianu oraz przykład funkcji nie będącej wielomianem
22 lut 14:40
Artur z miasta Neptuna:
wielomian: y = x
2
+ x + 1 ale także: y = 1 y = x+ 3 coś co nie jest wielomianem: y = sin x y =
√
x
22 lut 14:56