matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FUNKCJA KWADRATOWA WYLICZ DELTE
MC:
FUNKCJA KWADRATOWA WYLICZ DELTE 2X
2
−3X−4=0 DELTA WYSZŁA MI 41 CZY DOBRZE
22 lut 12:31
ICSP:
Δ = 9 + 4*4*2 = 9 + 32 = 41
22 lut 12:36
Basia:
dobrze
22 lut 12:36
hh:
(3x
5
+1)*(6x
4
−7)
2
22 lut 13:27