matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja f określona jest wzorem f(x)=2^x. Wskaż , że f(x)*f(2)=f(x+2)
Janek:
Funkcja f określona jest wzorem f(x)=2
x
. Wskaż , że f(x)*f(2)=f(x+2)
22 lut 11:46
M:
12 lut 17:57
Mila:
L=2
x
*4=2
x
*2
2
=2
x+2
P=2
x+2
L=P
12 lut 21:17