matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba różnych pierwiastków równania (x-p{2})(x+p{2})(x^2-2)=0 jest równa :
Janek:
Liczba różnych pierwiastków równania (x−
√
2
)(x+
√
2
)(x
2
−2)=0 jest równa : A 1 B 2 C 3 D 4
22 lut 11:31
Mila:
x=
√
2
⋁ x=−
√
2
obydwa są podwójne. odp.B
22 lut 21:15