calka
dsffdfdsfsd: oblicz pole obszaru ograniczonego krzywymi ;
y=x2 − 4x +5 , y= −x2 + 4x − 3 , x= −1
22 lut 09:28
Vizer: Narysowałeś sobie to?
22 lut 10:14
dsffdfdsfsd: jes ser i co z tego?
22 lut 10:15
Vizer: No to teraz można łateo zauważyć, że pole wynosi:
∫−12(x2−4x+5+x2−4x+3)dx=∫−12(2x2−8x+8)dx
22 lut 10:23
dsffdfdsfsd: nie jestem pewien czy to jest poprawnie rozwiązane bo wiemy ze całka ta liczy pole do osi
zerowej
29 lut 10:10
dsffdfdsfsd: y
1 mar 10:56
dsffdfdsfsd: vizer
1 mar 14:11
1 mar 14:14