.
NIKOŚ: | cos2α | | 1−tgα | |
| = |
| udowodnij tożsamość jakby ktoś nie spał to poproszę  |
| 1+sin2α | | 1+tgα | |
22 lut 00:29
ICSP: zamiast α będe pisał x gdyż jest mi tka wygodniej
| | cos2x | | cos2x − sin2x | |
L = |
| = |
| = |
| | 1 + sin2x | | sin2x + 2sinxcosx + cos2x | |
| (cosx − sinx)(cosx + sinx) | | cosx − sinx | |
| = |
| = |
| (cosx+sinx)2 | | cosx + sinx | |
22 lut 00:33
ICSP: Muszę coś zrobić z tym zboczenie wychodzenia od lewej do prawej
22 lut 00:34
NIKOŚ: o chłopie

100krotne dzięki
22 lut 00:35
Trivial: Zastanawiam się jak to uprościć.
22 lut 00:35
Trivial: Chyba się jakoś dużo ładniej nie da.
22 lut 00:39
NIKOŚ: też mi się tak wydaje

ale jeszcze sie zastanowie
22 lut 00:43
ICSP: Oż ty wredny człeku już tu jesteś xD
22 lut 00:44
Trivial: Jestem tu i tam też jestem.
22 lut 00:50
ICSP: Hmm to dobrze

Odpowiesz mi poważnie na jedno pytanko?
22 lut 00:51
ICSP: omg.
Ja mam twojego maila xD
22 lut 00:52
Trivial: Tego do reklam.
22 lut 00:54
Trivial: btw. wyraziłem zgodę w drugim temacie.
22 lut 00:54
ICSP: Chciałem się spytać o plan zajęć jaki miałeś na pierwszym roku :
W pierwszym semestrze miałeś algebrę liniową a w drugim algebrę abstrakcyjną?
22 lut 00:55
Trivial: ja nie miałem algebry.
22 lut 00:56
Trivial: Miałem jakiś substytut.
22 lut 00:57
ICSP: nie?
To takie pojęcia jak :
rząd grupy,
rząd elementu są ci obce?
22 lut 00:57
Trivial: Tak, są mi obce.
22 lut 00:57
ICSP: Ciesz się
22 lut 00:58
22 lut 00:58
Trivial: Cieszę się.

Ja nie mam aż tak mocno teoretycznych przedmiotów matematycznych.
22 lut 00:59
ICSP: Czyli zapewne o kwartenionach u was nie wspomnieli
22 lut 01:00
Vizer: O taki sam materiał miałem

(srry, że się wtrącam)
22 lut 01:00
Trivial: Akurat wspomnieli.
22 lut 01:02
Trivial: Ale w ramach ciekawostki raczej.
No widzisz
Vizer.
22 lut 01:03
ICSP: Jednak wspomnieli

U mnie jak na razie milczą

Nauczycielka w liceum się przez przypadek wygadała i akurat udało mi się zapamiętać nazwę
22 lut 01:04
22 lut 01:07
Trivial: Vizer, pokaż mi swój rozkład analizy. Też macie jej aż tyle?
22 lut 01:07
Trivial: "Liczby p−adyczne". Ciekawe do czego się tego używa.
22 lut 01:09
22 lut 01:10
Trivial: przestrzeń Banacha? Już? Ja to mam dopiero mieć...
22 lut 01:11
Vizer: Miałem na razie tylko definicję.
22 lut 01:12
Trivial: Aha macie tylko 2 semestry. To wiele wyjaśnia. Tutaj jest aż 4.
22 lut 01:12
Vizer: No 2 semestry analizy, na 3 rachunek różniczkowy, cokolwiek się kryje pod tą nazwą.
22 lut 01:13
Trivial: Rozwiązywanie równań różniczkowych i różnicowych. Proste rzeczy, same algorytmy.
22 lut 01:14
Vizer: Jak tak mówisz...
22 lut 01:14
Trivial: Macie semestr mniej i tak!
22 lut 01:14
Vizer: No ale wolałbym, żeby rozłożyli to trochę, bo materiału trochę dużo trzeba w szybkim tempie
ogarnąć.
22 lut 01:16
Trivial: dr Zw., z którą mam analizę zwykła u was wykładać. Mówiła, że nie podobało jej się to, gdyż
tempo było za duże. Czyli to jednak prawda.
22 lut 01:18
Trivial: Zresztą u nas też są plany skrócić czas, bez redukcji materiału. Ciekawe czy wprowadzą w życie.
22 lut 01:18
Vizer: No... Gdybym nie miał przygotowania wcześniejszego z zakresu tego przedmiotu, nie dałbym rady i
tak już się przejechałem na Wstępie do Informatyki....
22 lut 01:19
Trivial: Jeszcze poza tym, w pierwszym semestrze miałem matmę dwa razy w tygodniu po 1.5 wykład + tyle
samo ćwiczeń. Ja na początku nic nie umiałem.
22 lut 01:22
Vizer: To Ty miałeś spoko i to bardzo fajnie, bo ćwiczenia sa bardzo ważne do tego by ogarnąć temat,
ja miałem 2 razy w tygodniu wykłady 1h15min i 1h30min (czy jakoś tak

) i ćwiczenia 1 w
tygodniu 1.5h, więc żeby nadążyć za wykładami raz przez pół ćwiczeń liczyliśmy pierwszy raz
całki, na następne już była kartkówka i to z tych trudniejszych....
22 lut 01:27
Trivial: A nie mieliście jakiegoś kursu wyrównawczego? U nas był
22 lut 01:29
Vizer: Fakt, był takowy, ale ja nie skorzystałem, dałem radę.
22 lut 01:31
Trivial: Ja się powoli zastanawiam, czy nie iść do jakiejś pracy. W sumie czasu sporo, a zawsze troszkę
kaski i doświadczenia by wpadło.
22 lut 01:32
Vizer: No pewnie, bardzo dobry pomysł
22 lut 01:35
Trivial:
A wiesz już, co chcesz w informatyce robić? Ja jeszcze nie wiem, i trochę mnie to martwi.
Pasowałoby się ukierunkować jakoś, ale w ogóle nie mam pojęcia, co można robić po takim
kierunku (ok, można iść kodzić, ale coś więcej?). Jak myślisz, gdzie znajduje zastosowanie
fizyka i analiza?
22 lut 01:37
Vizer: Nie ma pojęcia co chce jeszcze robić po informatyce, bo za duzo jej jeszcze nie "łyknąłem" by
móc coś sprecyzować. Myślę, że Ty tez jeszcze nie masz się nad czym martwić, dopiero 3 semestr
kończysz i na pewno znajdziesz coś później dla siebie.
22 lut 01:41
Vizer: Dobra ja też pomykam spać, jutro trzeba wstać by odebrać wyniki z analizy, trzymać kciuki

!
22 lut 01:43
Trivial: OK. dobranoc.
22 lut 01:44