Równanie wykładnicze
Dorotka: Rozwiąż równanie
2x+2x−1+2x−2+...=2√8−2x+1
21 lut 22:04
Dorotka: 8−2x+1 jest pod jednym pierwiastkiem tylko coś nie wypaliło.
21 lut 22:05
Trivial:
| | 1 | | 1 | |
2x + 2x−1 + 2x−2 + ... = 2x(1 + |
| + |
| + ...) = 2x*2 = 2x+1. |
| | 2 | | 4 | |
21 lut 22:06
ICSP: omg
Trivial
21 lut 22:08
Trivial: o.o ICSP... znów się ... czytamy!
21 lut 22:09
Basia:
założenie:
8 − 2
x+1 ≥ 0
2
x+1 ≤ 8=2
3
x+1 ≤ 3
x ≤ 2
ciąg geometryczny
a
1 = 2
x
q =
12
| | 1 | | 1 | |
S = a1* |
| = 2x* |
| } = 2*2x = 2x+1 |
| | 1−q | | 1−u{1}[2 | |
2
x+1 = 2
√8−2x+1
podnieś obustronnie do kwadratu (możesz bo obie strony są nieujemne)
i spróbuj sama dokończyć
21 lut 22:10
ICSP: tak
Trivialku 
Cio tam u ciebie?
Wszystko sweet?
21 lut 22:10
Trivial: ICSP, chyba nie nabrałeś się na mój wątpliwej jakości kamuflaż?

Wszystko OK!
21 lut 22:11
ICSP: och to sweet

Mogę się spytać na jakim kierunku jesteś ?
21 lut 22:13
Trivial: ICSP, przecież wiesz...
21 lut 22:14
ICSP: właśnie nie wiem xD
Jakbym wiedział to bym się nie pytał
21 lut 22:15
Trivial: Wirtotechnologię.
21 lut 22:15
ICSP: Coż to za potwór jest
21 lut 22:32
Trivial: Zbijam się z Ciebie.
21 lut 22:34
A ku ku:
21 lut 22:35
ICSP: :((
21 lut 23:16
Trivial: :(
21 lut 23:20