matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
metiu:
Ciągi geometryczne. Zbadaj monotoniczność : (sprawdzcie prosze) a/ a
n
=4 * (
5
√
2
)
n
q=U{4*
5
√
2
n
+
1
}{4(
5
√
2
)
n
q=
5
√
2
>1 wyrazy ciągu>1
ciag rosnacy
−5
n
b/i tu cos skopalem bo troszke inne rozwiazanie powinno byc: c
n
=
10
−5
c
1
=
10
25
c
2
=
−−> q=−5
10
q<1 a<0
21 lut 21:02
a:
−25
−5
n
nie ma nawiasu, zatem c
2
=
10
21 lut 21:06
metiu:
aaa.. dzieki wielkie
zatem bedzie to
ciag malejacy
21 lut 21:08