matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równosc
Dominika:
Uzasadnij, że równość
√
9−4
√
5
=
√
5
−2 jest prawdziwa.
21 lut 19:08
Tragos:
9 − 4
√
5
= 5 − 4
√
5
+ 4 = (
√
5
− 2)
2
21 lut 19:09
Tragos:
L =
√
(
√
5
− 2)
2
= |
√
5
− 2| =
√
5
− 2 = P
21 lut 19:10