Pomocy !!
Lidka: s=vpt−1/2at2
a=(vp−vk)/t
Z tego układu trzeba wyliczyć najpierw 't' a potem 'a'.Proszę o jak najmniej komplikacji,o
robienie krok po kroku aby moja głowa to pojęła.Próbowałam ale wychodząjakieś głupoty.
21 lut 18:45
ejendi:
zaiste galimatias

1. s=vpt−1/2at
2
2. a=(vp−vk)/t
2 do 1
s=vpt−(vp−vk)/2
2s=vp−vk porównuję z 2
a=2s/t
s=at/2 do 1
at/2=vpt−at
2/2 dzielę przez t
| | 2vp−a | |
a/2=vp−at/2, t= |
| do 2 |
| | a | |
| | (vp−vk)a | | vp−vk | |
a= |
| , 1= |
| , vp−vk=2vp−a, a=2vp−vp+vk |
| | 2vp−a | | 2vp−a | |
a=vp+vk
chyba jednak głupoty bo jednostki się nie zgadzają
tyle narazie
21 lut 23:59