matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc,rozumiem to, ale nie zawsze chce mi wyjść...
gimigis:
rozwiąż równanie: a.
3−x
4x
2
+4x+1
−
5x
2x+1
= 0 b.
x+5
x−4
+
3
x
=
36
x
2
−4x
c.
x
x+2
−
1
2−x
=
4
x
2
−4
2 kwi 22:01
mia:
Już rozwiazane w innym twoim poście
!
2 kwi 23:18