Oblicz długość cięciwy
kumacz: Prosta x − 2y − 7 = 0 przecina okrąg (x + 1)2 + (y − 1)2 = 25 w punktach A i B.
Oblicz długość cięciwy AB.
21 lut 17:42
krystek: Rozwiąż układ równan ,będa to współrzędne p−tów przecięcia A I B
IABI=√xB−xA)2+yB−yA)2
21 lut 17:47
kumacz: A (3 ; −2) B (−1 ; −4)
lABl = √65
To nie wyszło dziko jakoś?
21 lut 18:05
Basia:
wspólrzędne dobrze, ale
AB = √(−1−3)2+(−4−(−2))2 = √16+4 = √20 = 2√5
21 lut 18:10
kumacz: Bardzo dziękuję

Krystek za ogół, a Basi za sprawdzenie

*
21 lut 18:16