matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!
Karolina:
jaki obwód ma trójkąt prostokątny równoramienny o polu równym7?
2 kwi 22:00
mix:
P=
a*a
2
a*a
=7 to a
2
= 14
2
a=
√
14
c= d kwadratu o boku a d= a
√
2
d=
√
14
*
√
2
=
√
28
= 2
√
7
a= 7 c = 2
√
7
Ob= a + a +c podstaw i oblicz
2 kwi 22:36