awdawd
maver: Przedstaw prawąstronę równania w postaci logarytmu o podstawie 4 i oblicz x
log4x= log827
21 lut 17:30
nieuk: log427 log427 log427 log427
−−−−−−−−− = −−−−−−−−− = −−−−−−−−−−−− = −−−−−−−−−−−−−−−−
lo448 log4 641/2 log4 43*1/2 32
21 lut 17:39
Tragos: 8 = 2
3 = (2
2)
3/2 = 4
3/2
D: x > 0
log
4x = log
43/227
log
4x = log
427
2/3
x = 27
2/3
x = 9
21 lut 17:41
nieuk: = 23 log427 = 23 log433 = log433*2/3 = log432 = log49
takie coś mi wyszło
21 lut 17:42
maver: log4x=logp2 3
poprzedni przyklad rozumiem, ale tutaj nie chce mi wyjsc
p2= pierwiastek z 2
21 lut 19:05
maver:
21 lut 19:17
Basia:
log
4√2 = c
4
c =
√2
(2
2)
c = 2
1/2
2
2c = 2
1/2
2c =
12
c =
14
log
4√2 =
14
log
4x = 4log
43
log
4x = log
4(3
4)
x = 3
4 = 81
21 lut 19:22