?
Janek191: jak obliczyć limx2/x x−>+∞
21 lut 16:42
Janek191: mogłbym ktoś pomoc to rowiązać ?
21 lut 16:53
Man in black: A=elnA czyli x2/x = elnx2/x = e2/x * lnx = e2lnx/x = ...
lnx/x = de l'Hospital = 1/x →0, czyli
... →e0=1
21 lut 17:13
Janek191: a mogłbys to bardziej wyjaśnić ?byłbym wdzieczny
21 lut 17:28
Man in black: Co dokładnie? Jak na mnie, rozpisałem się aż za bardzo
21 lut 18:24
Janek191: od tego momentu e2lnx/x = ...
lnx/x = de l'Hospital = 1/x →0, czyli
... →e0=1
23 lut 19:56
Janek191: chodzi głownie skad z e2lnx/x bierze sie lnx/x
23 lut 20:01