matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
GHKJ
karola :):
ROZWIAZ UKLAD ROWNAN PILNE
12π=2πrh 72π=πr
2
h
21 lut 16:19
zzzz:
12 = 2rh => 72 = 12rh 72 = r
2
h 12rh = r
2
h r = 12 12 = 2*12*h 12 = 24h
1
h =
2
1
h =
2
r = 12
21 lut 16:26
karola :):
dziekuje
21 lut 16:27