matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.,
karola :):
wycinek koła o promieniu 30 i kat o mierze 60 po zwinieciu utworzył powierzchnie boczna stozka, oblicz pole całkowite stożka
21 lut 16:05
dero2005:
R = 30
60
2πR = 2πr
360
R
r =
= 5
6
l = R = 30 P
c
= πr(r+l) = π*5(5+30) = 175π
21 lut 17:37