matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
edek:
Funkcję kwadratową przedstawioną na rysunku opisuje wzór: a. f(x)=−+6x−5 b. f(x)=−+4x+5 c. f(x)=−+3x−2 d. f(x)=−−2x+15 wierzchołek paraboli to (3,4)ramiona skierowane do dołu
21 lut 15:54