matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Gloksa:
69. Znajdź tangens kąta ostrego, jaki tworzy prosta o równaniu 2x − 3y − 6 = 0 z osią OX. Ps.: Ze specjalną dedykacją. : D
21 lut 14:52
Basia:
przekształć równanie prostej do postaci kierunkowej y = ax+b tgα = a
21 lut 15:54