matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Gloksa:
54. Oblicz cosinus kąta, jaki tworzy przekątna sześcianu z podstawą. Jakieś wskazówki?
21 lut 14:30
Artur z miasta Neptuna:
d = a
√
2
D =
√
d
2
+ a
2
= a
√
3
d
√
6
cos α =
= U{
√
2
}{
√
3
=
D
3
21 lut 14:35
pomagacz:
21 lut 14:36