matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie wykładnicze
Karo:
Rozwiąż równanie: 6
x
−9*2
x
−15
x
+9*5
x
=0 Z góry dziękuję za odpowiedź.
21 lut 13:58
Vizer:
2
x
(3
x
−9)−5
x
(3
x
−9)=0 (2
x
−5
x
)(3
x
−9)=0 2
x
=5
x
v 3
x
=9 x=0 v x=2
21 lut 14:16
Karo:
Dziękuję za pomoc
21 lut 15:06