matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wylicz miejsca zerowe funkcji
Karolina:
wyliczyć miejsce zerowe funkcji f(x)= x
4
− 3x
3
− x
2
+ 3x
20 lut 23:15
niuans:
x
2
(x
2
−1)−3x(x
2
−1)=0 (x
2
−3x)(x
2
−1)=0 x(x−3)(x−1)(x+1)=0
20 lut 23:22
Karolina:
dzieki
20 lut 23:29