procent gimnazjum
dmx: cze babka na majzie nam zadała zadanie
tylko nie wiem ocb
W klasie liczącej 33 osoby liczba dziewcząt jest o 120 procent większa od liczby faciów. Ilu
chłopców uczęszcza do tej klasy?
Jak moze być 120 procent jak 100 procent to jest całość, czy ta laska jest jakaś po***ana?
20 lut 22:58
BLAZEJ_505: f−liczba facetów
1,2f− liczba dziewczyn
1,2f+f=33
f=15
20 lut 23:02
Artur z miasta Neptuna:
uuu na 'majzie' ... nie no ... booosko
20 lut 23:04
BLAZEJ_505: a widziałeś/aś oznaczenie
20 lut 23:04
Artur z miasta Neptuna:
dmx −−− nie chcesz 'przypału'

to naucz się na 'majzę' i sam zrób.
20 lut 23:05
Artur z miasta Neptuna:
ja tylko odniosę się do Twojego pytania ... jak może być 120%.
Dostaliśmy 220 PLN.
Ja dostałem 120% tego co Ty ... po ile kasy dostaliśmy ?
Zadanie analogiczne do Twojego.
20 lut 23:06
BLAZEJ_505: a jak już to siła to F z strzałką do góry
20 lut 23:07
Basiek: F− z łac. fortitudo, to faktycznie siła..., ale pamiętaj, że piszemy dużą literką!

Poza tym, w
matematyce możesz sobie różnie zmienne nazywać. jak lubisz
f to czemu
nie?
20 lut 23:07
BLAZEJ_505: witaj Basiek, o widzę że ty w tym temacie bardzo dobrze poinformowana
20 lut 23:08
Artur z miasta Neptuna:
nie rozumiesz ... ja dostałem 120% TEGO CO TY ... a nie łącznej wartości

Ty dostałeś 100PLN ... ja 120% tego co Ty czyli 120 PLN i łącznie mamy 100 + 120 = 220 PLN i
wszystko się zgadza.
20 lut 23:09
krystek: A to inaczej: kolega wypił 5 piw a Ty o 120% więcej
20 lut 23:09
dmx: a znasz takie pojęcie jak aksjomat?
procent jest akcjomatem i nie moze być go więcej niz 100
bo 100 to całość
blazej505 persona non grata
20 lut 23:10
BLAZEJ_505: to tak samo jak bys liczył np. 120% z liczby 100
20 lut 23:10
Basiek: F=ma Moja cała wiedza
Błażeju, ale czasem wpadają mi jakieś dziwne słówka, więc
znam też łac. nazwę i wiesz... w sumie nigdy mi się jeszcze do niczego nie przydała.
Artur spokojnie, mam takie wrażenie, że to przypadek beznadziejny
20 lut 23:11
pigor: .... to chyba ...

musi być fajna laska i ty ...np. na jej punkcie , albo ona nie wiem z
jakiego powodu zakręcona, bo zamiast 120 % powinno być ....

130% , albo zamiast 33 powinno
być 32 , wtedy jeśli
c=? − szukana liczba faciów, to z warunków zadania masz np. takie
równanie :
33−c=230%c albo 32−c=220%c ⇔ 330%c=33 albo 320%c=32 ⇔
c=10 faciów było w
tej klasie i tyle , a więc pozdrawiam pozytywnie zakręcony ... dowcipasie
20 lut 23:11
BLAZEJ_505: i myślisz że nie znam łaciny, to źle trafiłeś uczyłem się tego języka przez rok
20 lut 23:11
Man in black: Procent to aksjomat? Żartujesz chyba... Więcej się nie wtrącam...
20 lut 23:12
Artur z miasta Neptuna:
dmx −−− nie rób z siebie kogoś kim nie jesteś.
kolejny przykład.
Wzrost cen benzyny wyniósł 147% w porównaniu z rokiem 2002 −−− to co ... nierealne, bo cena
może się podnieść o co najwyżej 100%

fajnie by było
20 lut 23:12
Basiek: Fajnie, nie wiem, czy to przydatne, ja nie miałam okazji, ale niektóre te łacińskie frazy...
takie ładne są, że ach!
@dmx− zacząłeś używać mądrych słów, ale niekoniecznie dobrze..., a szkoda.
20 lut 23:13
BLAZEJ_505: Basiek gdzie a to przyspieszenie dośrodkowe ciała niebieskiego ( w tym momencie ziemskie)
i m to masa ciała znajdującego się na określonym ciele niebieskim
20 lut 23:14
Man in black: Man nie men!
20 lut 23:14
Aga1: x− liczba chłopców
Zadanie w wersji początkowej nie ma rozwiązania, x+2,2x=33, i x+N+
20 lut 23:15
pan karp: ile waży pół kilo karpia?
20 lut 23:18
Basiek: E, zaczynam się prawda, denerwować, bo nie wiem, kto jest kto...
Ale wiesz, idea jest taka, że przecież możesz dostać 200% kieszonkowego, czy coś..., więc to
nie jest tak, że 100% to pewien pułap, którego nigdy nie przekraczamy, wszystko zależy od
ujęcia sprawy bo
ile procentczego..., a niech będzie i 120% bułki..., tylko wtedy
trzeba mieć 2.
20 lut 23:18
BLAZEJ_505: Basiu ja to ja i nikt za nie jeszcze nie podszywał
20 lut 23:20
Basiek: Jak ktoś się tak ładnie do mnie zwraca..., to nie mam serca mu nie wierzyć; ale tak na wszelki
wypadek nie wierzę
Błażejku
20 lut 23:23
BLAZEJ_505: Basiek tylko nie Błażejku, bo ci przypomnę, że nie miałaś pojawiać się na forum do końca
ferii
20 lut 23:25
Basiek: Widzisz, to słodko. Jednak Ty, to Ty.
20 lut 23:26
BLAZEJ_505: wiem a niby kto

20 lut 23:27
Basiek: A skąd mam niby wiedzieć?

Różni ludzie się podszywają itd. Swoją drogą, co jest brzydkie w
Błażejku, ładne zdrobnienie− naprawdę. I ten... czepialski jesteś. Jak fizyka?
20 lut 23:30
BLAZEJ_505: Fizyka to ZUO w piątek po feriach mam sprawdzian z dynamiki i nie obczajam zadań s klockami
20 lut 23:31
BLAZEJ_505: a u ciebie, jak przygotowania do matury?
20 lut 23:32
Basiek: Matura to obecnie u mnie temat tabu.

Przygotowania... NIE idą. Ale to nic− jest czas, jak to
mówią mądrzy ludzie.
A klocki... pojmiesz, proste są !
20 lut 23:33
BLAZEJ_505: ale najgorsza będzie teoria te wszystkie regułki i nie tylko, opisy itp.
20 lut 23:35
Basiek: Macie takie rzeczy... na spr? O.o
My same zadania zawsze.
20 lut 23:36
BLAZEJ_505: a my się bawimy w teorię, bo u mnie fizyka to sama teoria a zadania jak liczymy to już święto
na fizyce
20 lut 23:38
Basiek: To my całkiem odwrotnie, troszkę współczuję
20 lut 23:41
BLAZEJ_505: ale najlepsze są wykłady jak wyjeżdżamy na UAM od Poznania
20 lut 23:44
26 lut 18:26
BLAZEJ_505: jak ja dawno mistrzów nie przeglądałem trzeba by wrócić
26 lut 18:33
Majzlowa: f − częstotliwość
26 lut 21:08
Basiek: 
Od razu człowiekowi lżej na duszy, mimo że jutro poniedziałek
26 lut 21:10
Domestico: W zadaniu jest napisane, że liczba dziewczyn jest o 120% większa. Liczba chłopaków wynosi 100%,
czyli liczba dziewczyn to nie 120% tylko 220%. Proste równanie. Albo dmx albo jego pani od
"majzy" popełnili błąd w treści zadania.
27 lut 19:01