rozwiąż nierówność
Asia: Rozwiąż nierówność x2−x−6 ≤ 0
20 lut 22:54
A ku ku:
x2−x−6≤0 ⇒ (x−3)(x+2) ≤0
x∊<−2,3>
20 lut 22:56
krystek: (x−3)(x+2)≤0⇔x∊<−2;3>
20 lut 22:57
pigor: ... np. tak :
x
2−x−6 ≤ 0 ⇔ x
2−4−x−2 ≤ 0 ⇔ (x−2)(x+2)−1(x+2) ≤ 0 ⇔ (x+2)(x−3) ≤ 0 ...
20 lut 22:58
Asia: już wiem, dziękuję
Pomożecie z tym ?
Rzucamy dwa razy kostką do gry. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia polegającego na tym, że w
pierwszym rzucie wypadnie podzielna przez 3 liczba oczek.
20 lut 23:00
Man in black: Głupie pytanie: jaką kostką rzucacie?
20 lut 23:01
Man in black: Jeżeli sześcienną to 1/3. Nie ważne ile razy rzucasz, liczy się tylko pierwszy rzut. Wszystkie
możliwości {1,2,3,4,5,6}, sprzyjające {3,6}.
20 lut 23:02
A ku ku:
|Ω|= 62=36
A={(3,1), (3,2).... (3,6)
(6,1), (6,2),........(6,6)}
|A|= 2*6
P(A)=.......
20 lut 23:02
krystek: Ω=36
A={3,1: 32 33 34 ,35,36....
A=12
20 lut 23:03
Asia: nie pisze jaką, to zadanie z arkusza maturalnego
20 lut 23:10
Aga1: A może jest napisane. Rzucamy kostką sześcienną do gry.
20 lut 23:18
BLAZEJ_505: obie formy są poprawne tylko pisze jest użyte potocznie, kiedyś profesor Miodek to wyjaśniał
20 lut 23:22
magda: 3(x+3)(x+1)≤0
21 lut 08:12