Pomocy!!!
Agnieszka: Wiadomo, że √−x = 4. Wówczas
a. x=−16
b. x=−2
c.x=2
d. x=16
Włąściwa odp to a ale dlaczego?
20 lut 22:13
Man in black: Kocham Cię! Zapytam tak: jakiś inny pomysł?
20 lut 22:16
Vizer: D: −x≥0
x≤0
√−x=4/()2
−x=16
x=−16
20 lut 22:16
Aga1: √−1x=√−1*(−16)=√16=4
20 lut 22:18
Man in black: Poważnie pytałem: jakiś inny pomysł miałaś? Zastanów się dlaczego był zły...
20 lut 22:20
joł jołaj: nie wiem czemu ale wychodzi mi 2

(−x
0,5)(−x
0,5) = 16
4√16 = 2
20 lut 22:41
joł jołaj: a jednak zle

aga ma racje
20 lut 22:42
Man in black: Przy mnożeniu potęgi się dodaje...
20 lut 22:43
pigor: ...
Agnieszko pytasz nas dlaczego
−16 
, to spójrz na ten pierwiastek i zadaj
sobie proste pytanie : co wstawić tam pod pierwiastkiem zamiast
x , aby wyszło ci ... 4
. ...
20 lut 22:55
coped: x = −16
21 lut 14:47