pomoc
Dorota: | | 2√10 − 2√2 | |
Liczba |
| − √5 po uproszczeniu jest równa:
|
| | 2√2 | |
a. −1
b.0
c. 2
√10 −1−
√5
d. 2
√10 −
√5
prosze o wytlumaczenie
20 lut 22:11
BLAZEJ_505: odp. c jest dobrze przepisana?
20 lut 22:15
Man in black: Mój typ, Dorotko, to √5 − 1
20 lut 22:17
Agnieszka: tak odpowiedz c jest dobrze pisana. w odpowiedziachw kasiązce jest napisane ze prawidlowa jest
odpowiedz A tylko nie mam pojecia dlaczego. czy ktos moze mi to wytłumaczyć?
20 lut 22:19
BLAZEJ_505: | 2√10−2√2 | | √10−√2 | | 2√5−2 | |
| = |
| = |
| =√5−1 |
| 2√2 | | √2 | | 2 | |
20 lut 22:20
Man in black: Ani ja, ani BLAZEJ__505 zapewne nie
20 lut 22:21
ICSP: dlaczego gubicie √5 który jest za ułakiem?
20 lut 22:21
BLAZEJ_505: a nie zauważyłem jeszcze −√5 zatem to będzie tak jak masz rozpisane ale jeszcze −√5, czyli
√5−1−√5=−1
20 lut 22:22
BLAZEJ_505: takie niedopatrzenie
20 lut 22:23
Man in black: No, BLAZEJ__505, dlaczego?
20 lut 22:23
a:
| | 2√10 | | 2√2 | |
...= |
| − |
| −√5=√5−1−√5=−1 |
| | 2√2 | | √2 | |
20 lut 22:25
Dorota : właśnie dlaczego
20 lut 22:25
BLAZEJ_505: bo noszę okulary i są brudne

20 lut 22:25
Man in black: I już wiemy dlaczego BLAZEJ__505 zgubił
√5. Możemy zmienić temat
20 lut 22:26
Dorota : to moze w nastepnym zad mi pomożecie?
20 lut 22:27
Man in black: Czy widzisz co napisałaś? Jak już pisałem: kocham Cię

) A może to nie Tobie...
20 lut 22:28
ICSP: jak będzie z wielomianów to pomogę
20 lut 22:29
Man in black: Teraz to do wielomianów się rwą, a jak Ania czekała 2h to nie było chętnych...
20 lut 22:31
Dorota : Liczbę 3√43 + 53 można zapisać jako:
a. 4+5
b.99
c. 3√189
d. 3√27
20 lut 22:31
Man in black: Bez liczenia: c.
20 lut 22:31
Dorota : Man in black czy ty cos sugerujesz ?
20 lut 22:32
ICSP: 3√64 + 125 = 3√189 = 3√7*27 = 3√7*3√27 = 33√7
Dopasuj.
20 lut 22:32
Man in black: Tak. C.
20 lut 22:32
Dorota : ojej ale jak ? nie lubie i nie umiem wielomianów jest to la mnie czarna magia
20 lut 22:33
Dorota : O Man in black zgadza sie
20 lut 22:34
Dorota : to co kolejne ?

juz nie dużo mi ich zostało
20 lut 22:34
Man in black: Nie doceniasz ICSP!
20 lut 22:35
Dorota : ej ale jak to 33√7 obliczyc? wynik zgadza sie 3√189
20 lut 22:36
ICSP: dawaj
20 lut 22:37
ICSP: nie chciało mi się patrzeć na odpowiedzi wiec podałem kilka prawdopodobnych
20 lut 22:38
Dorota : Doceniam ICSP!

W te klocki jest naprwdę niezły

i Już go lubię

A jęsli ICSP tak bardzo lubi ten dział jutro będe miala kolejne zadania do rozwiązania
20 lut 22:38
Dorota : No wiec proszę bardzo
| | (x−3 − 2x−2) | |
Wyrażenie |
| gdzie x≠0 po uproszczeniu ma postać  ?
|
| | x−1 | |
a. x
−4
b. −x
−2
c. −x
2 + 2x
d. x
−2 − 2x
−1
20 lut 22:42
BLAZEJ_505: (x−3−2x−2)*x1= dokończ
20 lut 22:43
ICSP: licznik :
| | 1 − 2x | | x | | 1 − 2x | | 1 | | 2 | |
| = |
| * |
| = |
| = |
| − |
| = |
| | x3 | | 1 | | x2 | | x2 | | x | |
x
−2 − 2x
−1
20 lut 22:44
BLAZEJ_505: | | 1 | |
a nie łatwiej stwierdzić że x−1=( |
| )1 |
| | x | |
20 lut 22:45
Dorota : BLAZEJ
505 a mam pytanie do cb skad ci sie wzieło w pierwszym moim zadaniu
20 lut 22:46
Dorota : ICSP jesteś kochany

masz ochote na kolejne zadanie?
20 lut 22:47
Bogdan:
| | √10 − √2 | | √2(√5 − 1) | |
a nie prościej byłoby tak: |
| = |
| = √5 − 1 |
| | √2 | | √2 | |
20 lut 22:49
BLAZEJ_505: | (√10−√2)√2 | | √20−√4 | | √4*5−2 | | 2√5−2 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| √2*√2 | | √4 | | 2 | | 2 | |
20 lut 22:49
ICSP: nie jestem kochany.
Daj
20 lut 22:50
Dorota : Zostały jeszcze tylko dwa zadania

zad1
wskaż zależność prawdziwą
a. 3 * 2
0.5 < 2 + 3
0,5
b.
√2 = 1,4
c. P{3} < 1,73
d. −π< −3,14
zad 2
| | √3−1 | |
po usunięciu niewymierności z mianownika ułamka |
| otrzymamy liczbe: |
| | √3 +1 | |
20 lut 22:53
Man in black: Ad. 1. d.
20 lut 22:54
Man in black: Ad 2. 1−√2/2
20 lut 22:55
ICSP: Zad1 π > 3,14 przemnażam przez (−1)
−π < − 3,14
prawda. Odp. D
Zad2
| √3−1 | | (√3−1)2 | | 3 − 2√3 + 1 | |
| = |
| = |
| = 2 − √3 |
| √3+1 | | 3−1 | | 2 | |
20 lut 22:58
Dorota : Man in black w drugim sie pomyliles prawidłowa odpowiedz to 2−√3
20 lut 22:59
Man in black: Wiem, powiedzmy, że zrobiłem to dla ICSP ...
20 lut 23:10
wrobelek: dlaczego 3√3√3 to jest 3
1,75

?
12 paź 19:18