równanie
Dorotka: Rozwiąż równanie:
(
13)
2x − 12*(
13)
x +27=0
Z góry dziękuję
20 lut 21:38
20 lut 21:46
Dorotka: Dzięki wielkie!
20 lut 21:49
Man in black: Wielmożna Dorotko!
t=(1/3)x
czyli t2 − 12t+27 = 0; teraz można Δ, ale można i tak
t2 − 12t +36 − 9 = (t−6)2−9= (t−6−3)(t−6+3)=0
czyli t = 9 lub t = 3
czyli x = −2 lub x = −1
20 lut 21:49
Man in black: Wybacz Aga1...
20 lut 21:50
BLAZEJ_505: Mężczyzno w czerni bardzo ciekawe przydomki nadajesz forumowiczom, którzy potrzebują pomocy
20 lut 21:51
Man in black: Szlachetny BLAZEJ__505, a Tobie czymś mogę pomóc?
20 lut 21:52