i jeszcze w tym proszę kogoś o pomoc....
natka:>: Dla jakich wartości parametru α suma kwadratów różnych pierwiastków równania
x2−2xsinα−cos2α=0 jest równa 3
20 lut 21:19
Man in black: Szanowna natko: wzory Viete'a znasz? Z nich raz dwa wyjdzie co ma wyjść
20 lut 21:21
Święty: 1
0 Δ>0
2
0 x
12+x
22=3
Podpowiem, że w drugim wzorami Viete'a
20 lut 21:21
natka:>: dzięki, tylko musze przypomnieć sobie te wzorki
20 lut 21:23
Man in black: (x1+x2)2−2x1x2=3 dalej sobie chyba poradzisz...
20 lut 21:25
natka:>: myślę, że tak
20 lut 21:25