hej ; ) chce przygotowac sie do jutrzejsztch zajęc pomożecie ? ; )
Kamila : Liczby dodatnie a,b,c spełniają warunek log4 z C =log3 z B=log2 z A =2 oblicz √abc
20 lut 20:20
Artur z miasta Neptuna:
a co znaczy to 'z'
20 lut 20:21
Kamila : nie mogłam znalesc skrótu do wpisania logarytmu . mmm jeszcze tego nie miałam i to jest tak ,że
log malutka 4 i duże C
20 lut 20:24
20 lut 20:29
Kamila : dzięki za link pierwszy raz na tej stronie jestem .nie mogę tego znaleźć i wytłumaczyć ; ( no
trudno....
20 lut 20:42
Basiek: ta kreska przed tym, co chcesz zrobić małym

log
4c=log
3b=log
2a= 2
4
2=c 3
2=b 2
2=a
√abc=
√16*9*4=...
20 lut 20:45
Artur z miasta Neptuna:
aaaaaaaaaaaaaa
log
4C = log
3B = log
2A = 2

log
2A = 2 ⇔ 2
2 = A ⇔ A = 4
log
3B = 2 ⇔ 3
2 = B ⇔ B = 9
log
4C = 2 ⇔ 4
2 = C ⇔ C = 16
√ABC =
√223242 = 2*3*4
20 lut 20:45
Kamila : Dziękuję
20 lut 20:48