matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wymierna
Nikki :
ax+b
Funkcja f(x)=
jest monotoniczna w przedziałach (−
∞
,3), (3, +
∞
). Zbiorem wartości
x+c
funkcji jest zbiór R\{2}, a jej miejscem zerowym liczba (−2,5).wyznacz wartości a, b, c
20 lut 20:15
Nikki :
pomocy..
20 lut 20:42
Aga1:
Po przekształceniu
b−ac
f(x)=
+a
x+c
A
F(x)=
+q −−−funkcja w postaci kanonicznej
x−p
Zw=R−{q} q=a=2 −p=c p=−c p=3 c=−3 f(x)=0 miejsce zerowe. ax+b=0 2x+b=0 2*(−2,5)+b=0 b=5
20 lut 21:59