zadanie ze wzorem vieta
mariai: rozwiąż.
(m−3)x2+8x+3=0
20 lut 19:16
Artur z miasta Neptuna:
ale co masz rozwiązać

zobaczyć jak głęboko można podłubać sobie w nosie
20 lut 19:17
mariai: wyliczyc m
20 lut 19:18
Artur z miasta Neptuna:
ale mam wyliczyć 'm' dla którego co

20 lut 19:20
mariai: dla ktorego niewiem dostalam od nauczyciela takie rownanie i mam je rozwiązac!
20 lut 19:21
mariai: trzeba zrobic załozenia i obliczyc
20 lut 19:22
Artur z miasta Neptuna:
no to super ... ale nie wiesz co obliczyć ... wiec nie masz jak obliczyć 'm'
20 lut 19:24
mariai: o
0
20 lut 19:25
Pan lodu i śniegu: O o o o o o
20 lut 19:26
mariai: ?
20 lut 19:27
krystek: m−3≠0 ⇒m≠3 i Δ>0 mamy dwa rozwiązania
m≠3 i Δ<0 brak roawiązania
| | −3 | |
m=3 to x= |
| lub m≠0 i Δ=0 jedno rozwiązanie. |
| | 8 | |
Δ=64−12(m−3)=64−12m+36=100−12m i teraz rozpatruj.
20 lut 20:06
mariai: jeju dziekuje a moglbys mi to napisacdokladnie wszystko tak jak powinno byc z kazdym rownaniem
rozwiazaniem itd
20 lut 20:13
krystek: Wszystko masz i zrób wysiłek
| | 25 | |
1) dwa rozwiązania m≠3 i 100−12m>0⇒m< |
| czyli m∊(−∞;25/4)/{3} |
| | 4 | |
2 jedno rozw.....
3) brak rozw....
20 lut 20:17