matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
ignacy:
1
x
+
1
2x
=6 oraz
2
3x
+
5
6x
=x
20 lut 19:12
M:
12 lut 18:16
Bo_ra:
1
1
+
=6 x≠0
x
2x
2+1
=6
2x
3
=6
2x
12x=3
1
x=
4
Drugie podobnie
12 lut 20:00