pomoc
magnum: Mamy dwa pojemniki. W pierwszym znajdują się 4 kule białe i 5 kul czarnych. W drugim 5 białych
i 3 kule czarne. Z każdego pojemnika losujemy po dwie kule. Oblicz prawdopodobieństwo
otrzymania:
a) 4 kul białych
b) 3 kul białych
20 lut 18:43
magnum: pomoże ktoś

20 lut 19:13
Artur z miasta Neptuna:
| | 4*3 | | 5*4 | |
a) P(A) = |
| * |
| = .... |
| | 9*8 | | 8*7 | |
| | 4*3 | | 5*3 | | 4*5 | | 5*4 | |
b) P(B) = |
| * |
| * 2 + |
| * 2 * |
| = ... |
| | 9*8 | | 8*7 | | 9*8 | | 8*7 | |
20 lut 19:17
magnum: Dzięki bardzo
20 lut 19:52