Krótkie pytanie- Wykaz, ze ciag jest malejacy
Pavel2_2: | | 1 | | 1 | |
b(n+1)− b(n)= |
| − |
| = I teraz pytanie; Dlaczego po znaku "=" ma być |
| | n+2 | | n+1 | |
Proszę o odpowiedź
2 kwi 20:45
viola: ułamki sprowadzono do wspolnego mianownika
2 kwi 20:49
królik:
ułamki sprowadzamy do wspólnego mianownika ( n+2)(n +1)
więc licznik pierwszego *( n+1)
a licznik drugiego *( n+2)
2 kwi 20:52
Pavel2_2: Dzięki

Jak zastanawiam sie nad niezrozumiałym dla mnie zadaniem, to zapominam o
podstawach
2 kwi 20:53