matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
alina:
Znajdź równanie rodziny o własności, że kąt nachylenia stycznej jest równy kwadratowi wartości funkcji w punkcie styczności
20 lut 18:25
Basia:
dy
= y
2
dx
1
dy = dx
y
2
1
∫
dy = ∫dx
y
2
1
−
= x + C
y
wylicz sobie y
20 lut 18:29