matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
alina:
Znajdź równanie rodziny ortogonalnej do rodziny
x
2
y
2
a) elips
+
=c
a
2
b
2
gdzie a, b są ustalone, a c>0 – dowolna liczba b) parabol y(x)=cx
2
gdzie c – dowolna liczba c) rodziny hiperbol y(x)=c/x gdzie c – dowolna liczba
20 lut 18:25