matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
k
karola :):
prosze o pomoc zad. wycinek koła o promieniu 30i kąt o mierze 60 po zwinieciu utworzył powierzchnie boczna stożka. oblicz pc stożka
20 lut 18:10
ejendi:
Pc=πr(r+l) l=30
π
60=
3
π
2πr=30*
3
r=5 Pc=5π(5+30)
20 lut 22:52