prawdopodobieństwo
ola: Proszę o pomoc. Test egzaminacyjny składa się z 10 pytań. Do każdego pytania podane są cztery
odpowiedzi, z których dokładnie jedna jest prawdziwa. Zdający postanowił udzielić odpowiedzi w
sposób losowy. Olicz jakie jest prawdopodobieństwo że zdający zaliczyć test na najwyższą ocenę
jeśli wiadomo że musi wówczas udzielić odpowiedzi na conajmniej 90% prawidłowych odpowiedzi?
Doszłam tylko do tego że musi odpowiedzieć na conajmniej 9 pytań i |Ω|= 410
20 lut 17:26
Artur z miasta Neptuna:
schemat Bernulliego

P(S=9) + P(S=10) = .....
20 lut 18:11