matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomoc
gfhf:
przekroj osiowy walca jest kwadratem o przekatnej dlugosci 8.powierchnia boczna tego walca jest równa?
20 lut 15:00
think:
Pb = 2πrh przy czym x = 2r i x = h wystarczy policzyć x z twierdzenia pitagorasa jeśli nie znasz zależności między bokiem a przekątną kwadratu.
20 lut 15:05