oblicz
martabb: czy mozecie zobaczyc czy to tak ma byc
(1−2x)(x+5)≥0
1−2x=0
−2x=−1
x=1/2
x+5=0
x=−5
x∊<0,1/2>
20 lut 14:29
ICSP: skąd to 0 ?
20 lut 14:31
martabb: bo jest znak≥ i tak pomyslałam że też je trzeba uwzględnic
20 lut 14:32
ICSP: to w takim razie gdzie się podziała −5?
20 lut 14:33
martabb: no fakt czyli od −5 do 1/2 ?
20 lut 14:35
ICSP:
20 lut 14:36
martabb: dziekuje mam jeszcze jedno jak oblicze do usmiechne się o sprawdzenie bo jesteście naprawde
wielcy
20 lut 14:38
Artur z miasta Neptuna:
jacy tam wielcy ... ICSP ma raptem 'metr sześćdziesiąt w kapeluszu'
20 lut 14:39
ICSP: Arturze myślę że troszkę zawyżasz mój wzrost
20 lut 14:41
ICSP: Arturze mógłbyś odpowiedzieć na jedno pytanie?
Dręczy mnie to od rana
20 lut 14:41