matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
nika93:
Proszę o sprawdzenie cos
2
x+2sinx=1 1−sin
2
x+2sinx−1=0 −sin
2
+2sinx=0 −sinx(sinx−2)=0 sinx=0 sinx ∊<−1,1> dlatego (sinx−2) sprzeczne x=kπ k∊C
20 lut 13:48
ICSP:
20 lut 13:50