matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki i potęgi
lil:
Jeżeli a=2
√
2
oraz b=a
−
1 to ile wynosi wartość wyrażenia (a+b)
2
?
20 lut 12:33
Ania:
(2
√
2
+1/2
√
2
)
2
= (2
√
2
)
2
+ 2*(2p{2*1/2
√
2
) + (1/2
√
2
)
2
= 8 + 2*(2
√
2
/ 2
√
2
) + 1/8 = = 8 + 2+1/8 = 10 1/8
20 lut 12:43