matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
oleńka:
Wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=
√
−x
3
−4x+2x
2
+8
20 lut 12:08
Aga1:
−x
3
−4x+2x
2
+8≥0
20 lut 12:13
Mila:
w(2) =0 dzielisz przez (x−2) w(x) =(x−2) (−x
2
−4) rozwiązujesz: (x−2) (−x
2
−4)≥0
20 lut 15:39