Oblicz
stasiu:
log
1/318 − log
1/32 + log100=
| | 17 | | 5 | |
cos150 − sin ( |
| π) + tg |
| π= |
| | 3 | | 4 | |
| | 1 | | 1 | |
arcsin |
| + arccos (− |
| ) + arctg √3= |
| | 2 | | 2 | |
W podstawie logarytmu są ułamki. Nie robiłem ich żeby było bardziej czytelne.
20 lut 08:12
Hurwitz : a) ... = log1/39 − 2 =−4
b) cos 150 czy cos (150o) ?
c) ... = π/6 + π/2 + π/6 + π/3
20 lut 08:16
stasiu: cos(150o)
20 lut 08:18
stasiu: dlaczego w podpunkcie a log100=−2 chyba 2 powinno być
20 lut 08:21
Hurwitz : b) ... = −sin (60o) − sin (−π/3) + tg (π/4) = 1
20 lut 08:24
Hurwitz : a) sorki, +2 czyli 0.
20 lut 08:24
stasiu: dzięki wielkie Kolego
20 lut 08:26