480=x*4/3x*10
amator: 480=x*4/3x*10
proszę o rozpisanie podanego zadania z góry dziękuje
19 lut 21:14
Piotruś Pan:
Niejasny jest ten zapis
19 lut 21:15
Hurwitz : Powiem więcej, jest ciemny. Czarny
19 lut 21:16
joł jołaj: jak moja czcionka
19 lut 21:16
joł jołaj: jak #000
19 lut 21:17
amator: chodzi o obliczenie x
19 lut 21:18
joł jołaj: | | 4 | |
chodzi Ci o x * |
| x * 10? |
| | 3 | |
19 lut 21:19
amator: dokładnie tak
19 lut 21:19
joł jołaj: | 4 * x2 * 10 | |
| = 480 | < pomnóż razy 3 |
| 3 | |
4* x
2 * 10 = 1440
40x
2 = 1440
..........
19 lut 21:21
joł jołaj: podpowiem, ze są dwa rozwiązania
19 lut 21:22
amator: tzn? można prosić jaśniej?
19 lut 21:28
Hurwitz : joł jołaj, napisz na szaro, będzie jaśniej. Przepraszam za złośliwość, ale... Kurcze, bratku,
masz proste równanie x2=36 i nie wiesz co zrobić?
19 lut 21:38