Oblicz Objętość graniastosłupa.
Bajak1993: Oblicz objętość graniastosłupa prawidłowego czworokątnego, którego każda krawędź ma 5 cm.
19 lut 19:51
konrad: no to jet sześcian i V=a3
19 lut 19:54
Bajak1993: ale w odpowiedziach wychodzi inny wynik, no.
19 lut 19:56
konrad: jaki wynik masz w dpowiedziach?
Na pewno dobrze napisałeś treść?
19 lut 19:58
Bajak1993: Nie, przepraszam, zamiast graniastosłupa jest ostrosłup >.<
19 lut 20:00
Bajak1993: No i w odpowiedziach jest taki wynik:
V=25 √94 / 6 cm3
19 lut 20:02
konrad:

sorry że dopiero teraz, ale nie byłem przy kompie
V=1/3 Pph
Pp=a
2
h=
√a2−x2
dalej powinieneś dać sobie radę
19 lut 20:58