POmocy
prosze o pomoc !!!!!: 1Przeksztalc podane wzory do postaci kanonicznej y=a/x−p +q podaj dziedzine zbior wartosci
| | 2x+3 | |
funkcji i rownania asymptot sporzadz wykres y= |
| |
| | x+2 | |
2 podaj przedzialy monotonicznosci funkcji f danej wzorem F(x) =−3x
2+2x+7
| | 2x−1 | |
3rozwiaz rownanie |
| =3 |
| | 3−2x | |
4wyznacz najwieksza i najmniejsza wartosc funkcji f w przedziale
| | 1 | | 1 | |
f(x)= |
| x2+3x−8 |
| A={−4,1} |
| | 2 | | 3 | |
5 podaj zbior wartosci funkcji f okreslonej wzorem f(x)=x
2−7x+10 oraz podaj zbior argumentow
dla ktorych funkcja ta osiaga wartosci dodatnie
| | 1 | |
6 dany jest funkcja okreslona wzorem f(x)= − |
| x2 napisz wzor funkcji g jako otrzymasz |
| | 3 | |
przesuwajac wykres funkcji f o 2 jednostki w prawo wzdloz osi OX: o 3 jednostki do gory wzdloz
osi OY
19 lut 19:31
Artur z miasta Neptuna:
w ogóle nie potrafisz ŻADNEGO z podanych ruszyć ? Ani ani ?
19 lut 19:32
Aga1: | | 2(x+2)−1 | | −1 | |
1) y= |
| = |
| +2 |
| | x+2 | | x+2 | |
x=−2, y=2
D=R−{−2}
ZW=R−{2}
19 lut 19:34
prosze o pomoc !!!!!: zaczynam liczyc i mi nie wychodzi dlatego potrzebuje pomocy
19 lut 19:35
Aga1: W zadaniu 2) oblicz p=xw
19 lut 19:42
prosze o pomoc !!!!!: to jakis wzor na to jest czy jak bo ja nie mam pojecia
19 lut 19:45
prosze o pomoc !!!!!: | | 1 | |
`czy w 6 bedzie g x = − |
| (x−2)2 +3 |
| | 3 | |
19 lut 19:48
Aga1: 6. dobrze.
W zad. 5 Oblicz q, x1, x2, narysuj parabolę.
19 lut 20:00
prosze o pomoc !!!!!: a jak w 3
19 lut 20:08
Aga1: 3) wyznacz dziedzinę i pomnóż obie strony równania przez mianownik.
19 lut 20:15
prosze o pomoc !!!!!: | | 3 | |
x= |
| to z mianownika i jak dalej |
| | 2 | |
19 lut 20:24